"feminis.ro"

Camelia Şucu: "O săptămână de detox te va face să simţi că ai întinerit cu 10 ani"

Feminis.ro a stat de vorbă cu femeia de afaceri Camelia Şucu. Ea ne-a dezvăluit detalii despre stilul de viaţă sănătos pe care l-a adoptat, mai ales că face în mod regulat mişcare şi ţine cure de detox de trei ori pe an, timp în care consumă sucuri naturale presate la rece.

camelia sucu
 

Citeşte mai jos articolul complet şi află ce ne-a mai povestit Camelia Şucu despre locul în care aleargă zi de zi şi de care s-a îndrăgostit încă din 1993, care sunt principiile care stau la baza stilului ei de viaţă şi de ce merită să încerci - măcar o săptămână - o cură de detox.

Camelia Şucu spune că într-o astfel de lume nebună în care trăim, avem o mare responsabilitate faţă de noi: "Pentru că noi trebuie să fim bine şi să încercăm să ne protejăm cât putem de un factor pe care îl ţinem greu sub control - stresul zilnic. Şi pentru acest lucru există sportul. Aceasta este cea mai simplă reţetă pe care am văzut că au adoptat-o din ce în ce mai mulţi oameni. Îi văd în parc, îi văd în sălile de sport.", mărturiseşte Camelia Şucu, supranumită de presa de la noi "doamna mobilei româneşti".

Este îndrăgostită de Parcul Herăstrău

Am stat de vorbă cu doamna Camelia Şucu aseară, la lansarea Iconic Kids, un serviciu marca Iconic Health, un proiect ce îi poartă semnătura. Ne-a mărturisit, printre altele, cât de mult adoră să facă mişcare şi cum şi-a uimit vecinii în clasa a zecea, când a început să alerge în jurul blocului. Însă abia în 1993 a descoperit farmecul pe care îl are Parcul Herăstrău din Capitală, iar de atunci aleargă în mod constant acolo.

"Da, eu sunt o persoană căreia îi place foarte mult mişcarea, mai ales în aer liber. Parcul Herăstrău îmi este prieten aproape de când mă ştiu. Dar îţi pot spune sincer că atunci când am încercat să alerg afară, în jurul blocului, eram în clasa a zecea, undeva înainte de 1989 şi vecinii se uitau la mine foarte ciudat. Şi atunci m-am apucat şi am alergat pe scări. Stăteam într-un bloc cu 10 etaje şi alergam pe scări. M-au înţeles vecinii. M-au întrebat de ce fac asta, le-am spus că vreau să slăbesc. Ca orice fată la vârsta adolescenţei, tot timpul vrei să... Nu numai la vârsta adolescenţei. Tot timpul sunt câteva kilograme pe care vrem noi neapărat să le dăm jos.", ne-a povestit Camelia Şucu.

În tinereţe, a făcut şi gimnastică aerobică, dar până la urmă alergarea a rămas una dintre activităţile fizice preferate. "Am mers la gimnastică aerobică foarte mult. Şi mergând la gimnastică aerobică, undeva în Parcul Herăstrău, mergeam pe jos şi am văzut cât de frumos e parcul şi la început l-am cunoscut mergând. Am început să alerg constant în Parcul Herăstrău din 1993, dar cred că îi ştiu toate aleile, toate ungherele. Dacă atunci, în 1993, eram doar câţiva "nebuni" - cum ne numeam - care alergau, acum văd aşa de mulţi oameni alergând şi chiar îmi pare bine. Pentru că înseamnă că avem o societate din ce în ce mai sănătoasă. Avem săli foarte multe de sport, sunt foarte multe cluburi de sport care s-au desprins şi, uitându-mă pe Facebook în fiecare zi, văd că acest lucru este constant în vieţile foarte multor oameni.", a subliniat femeia de afaceri.

Ce înseamnă detoxifiere şi ce beneficii poate avea o cură de detox

Pentru ca organismul să funcţioneze la un nivel optim, Camelia Şucu ne sfătuieşte să încercăm un detox cu sucuri presate la rece, mai ales că în cele câteva zile de detoxifiere, vei începe să te simţi mai bine şi vei vedea că ai mai multă energie, mai mult chef de viaţă.

"Dieta e o perioadă mai scurtă, în care vrem să eliminăm tot ce înseamnă toxine în corpul nostru şi acest detox este o practică din ce în ce mai la modă, dar este una dintre tendinţele care îmi plac foarte mult. Atunci când renunţi pentru câteva zile la proteinele animale şi îţi propui să bei mai multe lichide, se vede imediat pe faţa ta. Dar asta pentru cei care te privesc.

Dar tu, care te priveşti, te simţi extraordinar cu tine. De ce? Pentru că detoxul, în general, - dar şi detoxul pe care îl propunem noi - se face cu sucuri presate la rece. Sunt cocktailuri de fructe şi de legume, care sunt indicate în mod specific pentru anumite ore - de pildă, sunt anumite ore în care poţi să bei sucuri mai dulci, anumite ore în care trebuie să bei sucuri mai puţin dulci şi sunt mai verzi. Şi toată ziua poţi să bei numai sucuri, din 2 în 2 ore.

Aceste sucuri sunt presate la rece. Şi subliniez "presate la rece", pentru că prin acest procedeu tot ce înseamnă nutrienţi din fructele şi legumele respective sunt păstraţi - pulpa, fibra, totul este intact. În perioada aceea de detox, în afară de faptul că bei mai multe lichide - ceea ce de multe ori, în mod constant, nu facem - fizic te simţi mai bine, ai mai multă energie, te simţi mai uşor, ai mai mult chef de viaţă, ai chef să te uiţi în oglindă, ai chef să te îmbraci altfel. Acele câteva zile pe care ţi le acorzi te ajută să simţi toate aceste lucruri.", a descris Camelia Şucu schimbările care apar după o dietă de detox.

Camelia Şucu ţine o dietă de detox de cel puţin trei ori pe an

"Detoxul, pe an, îl ţin de minimum trei ori. Pot spune că, de multe ori, ţin detox şi după aceea îl continui cu o anumită perioadă în care mai ţin post. Dar în timpul postului e bine să fii atent şi să mănânci sănătos. Şi încerc să ţin acest detox şi când simt că organismul are nevoie de mai multe vitamine, undeva în toamnă, în noiembrie - începutul lui decembrie. După aceea în februarie-martie. Şi măcar o dată înainte de a intra în vară. În restul timpului, sunt zile în care simt pur şi simplu nevoia să fac o pauză şi vreau doar să beau sucuri naturale. Asta se întâmplă o zi pe săptămână şi mă ajută foarte mult.", ne-a dezvăluit femeia de afaceri.

Reguli care o ajută să îşi menţină silueta

Potrivit presei mondene, Camelia Şucu a fost medic timp de 3 ani, în cadrul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti. Acum, chiar dacă nu mai are de-a face cu sistemul medical, ea ţine cont de sfaturile surorii sale, Cristina Mirică (foto sus), medic nutriţionist.

"Zona de business este foarte neliniştită, mai ales în ultimii ani, şi atunci - de multe ori - am momente agitate în care încep o perioadă de câteva zile de detox, după care apelez la sfaturile surorii mele, care este medicul nutriţionist principal al conceptului Iconic Health. Sunt câteva reguli pe care ea mi le spune şi de care trebuie să ţinem cont. Nu e vorba că ar fi anumite ore la care trebuie să mănânci, dar trebuie să ai un interval orar între mesele principale şi între masa principală şi gustare pe care o iei după. Normal că se poate mânca şi pâine, dar numai dimineaţa. Poţi avea fructe în dietă, dar numai în cantitate mică şi numai sub formă de gustări. Dacă ţii cont de aceste reguli simple, chiar slăbeşti foarte frumos.", subliniază Camelia Şucu.

După o săptămâna de detox, vei simţi că ai întinerit cu 10 ani

Am întrebat-o, în încheiere, pe Camelia Şucu ce i-ar spune unei persoane care nu a încercat niciodată o cură de detox: "I-aş spune că o săptămână de detox o va face sau îl va face - pentru că sunt foarte mulţi bărbaţi care ţin detox - să simtă că a întinerit cu 10 ani".

Sursa: feminis.ro

"feminis.ro"

Cristina Mirică, medic nutriţionist: "Problemele cu copiii mofturoşi încep pentru că..."

Feminis.ro a stat de vorbă cu medicul nutriţionist Cristina Mirică. Specialista oferă câteva soluţii pentru mămicile care vor să îi determine pe copiii mofturoşi să mănânce preparatele sănătoase de la masă. Totodată, ea ne-a explicat ce variante pot găsi mămicile care au rămas în pană de idei în ceea ce priveşte pacheţelul cu mâncare pentru la şcoală.

 
alimentatia copilului
 
 
 

Pentru mămicile care au copii mofturoşi, medicul nutriţionist Cristina Mirică are câteva recomandări. Înainte de toate, copilul trebuie să stea la masă cu toată lumea, deoarece prin puterea exemplului, fiul sau fiica ta va învăţa cât de importante sunt mesele.

Copil mofturos? 6 trucuri care te ajuta sa il pacalesti!

"În primul rând, trebuie să se mănânce în familie. Un copil căruia îi pui doar lui în faţă - şi te aştepţi să mănânce - nu va mânca. În schimb, dacă vede pe toată lumea din jurul lui mâncând cu poftă un anumit lucru - chiar dacă e broccoli, să zicem - va mânca şi el cu siguranţă.

Problemele cu copiii mofturoşi încep încă de mici, pentru că îi tratăm ca pe nişte persoane din afara familiei, nu din familie. Deci ar trebui de mici, încă de când sunt capabili să mănânce la masă, cu linguriţa, să îi punem lângă noi şi ei să mănânce.

Ei sunt curioşi şi vor să încerce. Copiii îi copiază foarte mult pe părinţii lor. Sigur că, dacă tu îi tratezi diferit, ei se vor purta diferit. Masa este un lucru ce ţine de familie, care se face în familie. Ar fi ideal zilnic să se întâmple acest lucru" [copilul să stea la masă cu părinţii], a declarat Cristina Mirică, consultant nutriţionist, în exclusivitate pentru Feminis.ro.

copii

Dacă te numeri printre mămicile care au copii care suferă de intoleranţe (la lactoză, la gluten, etc.), medicul citat spune că există multe variante cu care poţi înlocui alimentele ce îi provoacă micuţului tău probleme de sănătate.

 
"În primul rând, mamele trebuie să descopere că cei mici au aceste intoleranţe. Se fac nişte teste speciale şi în funcţie de aceste intoleranţe, trebuie evitate alimentele la care copiii au intoleranţe. Cum ziceam de intoleranţa la gluten, spre exemplu, ea poate fi evitată prin folosirea pseudo-cerealelor, meiului, quinoa, amaranth-ului, care sunt cereale foarte sănătoase, cu reale beneficii, pline de vitamine şi minerale şi care pot înlocui sigur pastele integrale, pastele sau orezul. Nici orezul nu este OK. Dar ideea este că există soluţii pentru a le înlocui. La lactoză se ştie, trebuie scoase lactatele şi le putem înlocui cu lapte de migdale. Deci există soluţii.", a explicat Cristina Mirică, medic nutriţionist.
 
copil

Ce îi oferi copilului la pachet, când merge la şcoală?

Medicul nutriţionist spune că există variante sănătoase pentru pacheţelul de la şcoală, care nu înseamnă banalul sandviş. De pildă, îi poţi oferi micuţului tău mini-preparate care sunt pe bază de legume ori cu puţină carne de pui şi care pot fi consumate reci.

Copil mofturos? Cum sa-i vii de hac!

"De aici a plecat toată ideea. La şcoală, copiilor li s-a dat sandviş şi am găsit soluţii cât de cât OK, care se pot lua într-un pachet mic, se pune în ghiozdan. De exemplu, brioşele cu ciuperci şi spanac, care sunt delicioase. Sau frigăruile de pui cu legume sau lasagna. Sunt foarte multe mini-mâncăruri care pot fi consumate reci şi sunt foarte gustoase. Nu necesită încălzire. Iar acestea pot înlocui sandvişul. Ştiu că e greu, e un obicei împământenit la noi - pacheţelul cu sandviş la şcoală. Dar e timpul să se schimbe ceva.", a subliniat Cristina Mirică, nutriţionistul Iconic Health, specialista care a creat recent un meniu special pentru copiii cu sau fără intoleranţe alimentare.

Carnea, subiect sensibil în ceea ce priveşte alimentaţia copilului

Copilul tău poate să mănânce carne de trei până la patru ori pe săptămână, dar ai mare grijă la calitatea cărnii pe care o alegi pentru alimentaţia micuţului tău.

copil

"Carnea este un subiect sensibil. Eu nu sunt împotriva cărnii, atât timp cât carnea este de bună calitate. Este un lucru care ţine de fiecare copil. Să ştiţi că sunt copii care spun efectiv "Nu îmi face bine carnea". Deci ei sunt capabili să spună. Dar atât timp cât copilul nu are genul acesta de probleme digestive, carnea nu ar trebui exclusă.

Însă trebuie căutate, pe cât posibil, soluţii. Fără să fie carne cu hormoni şi să nu fie de la animale tratate cu antibiotice. E destul de greu, e destul de costisitor. Carnea nu ar trebui consumată poate de mai mult de trei ori pe săptămână. Şi la copii de trei ori - hai să zicem de patru ori pe săptămână. Există soluţii alternative la carne, care sunt foarte sănătoase. Quinoa sau meiul, de exemplu, sunt şi ieftine şi chiar sunt gustoase. Esenţial este să îi dai copilului să guste, să-i dai oportunitatea aceasta", declarat medicul nutriţionist Cristina Mirică, în cadrul lansarii Iconic Kids, un serviciu marca Iconic Health.

cristina mirica nutritionist

Sursa: feminis.ro

Revista "OK! Magazine"Revista "THE ONE"A aparut o eroare. Incearca din nou!
Te-ai abonat cu succes!

Newsletter IconicHealth

Aboneaza-te la newsletterul nostru si esti primul care afla noutatile, promotiil si surprizele pe care ti le pregatim.

Parteneri:

Iconic Health - Juices, Detox & Food
Bld Metalurgiei, Nr 132, Sector 4, București
Telefon: 0720.333.545
Vezi toate locaţiile disponibile
Program comenzi: 8:00 – 18:00
Program livrări: 8:30 – 18:00
Livrare oriunde în România (detalii)

 
 
© 2014 ICONIC HEALTH. All Rights Reserved. Iconic Health - Juices, Detox & Food