Programe DETOX

Despre DETOX

Trăim într-o lume încărcată de toxine. Acestea se găsesc în aerul pe care îl respirăm, în apa pe care o bem, în mâncarea pe care o mâncăm. Corpul nostru are capacitatea de a se detoxifia natural.

Dar în timpurile pe care le trăim, posibilitatea acestuia de a se curăţa este mult depăşită de invazia compuşilor toxici care, practic, se găsesc pretutindeni. Mâncarea procesată, alcoolul, cofeina, medicamentele, stresul sunt doar câţiva dintre inamicii ce stau în calea detoxifierii.

Cu timpul, aceste toxine încep să se acumuleze în organism rezultând oboseală, creştere în greutate, alergii, probleme digestive, depresie.

Ce este o dietă detox?

Detoxifierea este un program ce îndepărtează toxinele şi stimulează metabolismul, ceea ce conduce la o funcţionare mai bună a organismului şi o eliminare mai facilă a kilogramelor în plus.
Dietele detox pot varia de la un simplu plan bazat pe consumul de legume, fructe şi mâncare neprocesată, eliminarea cofeinei, a alcoolului şi a zahărului rafinat, până la o dietă mult mai strictă, bazată doar pe consumul de sucuri. Sunt aceste diete dăunătoare organismului? Depinde doar de noi. Cel mai neinspirat program este cel în care caloriile sunt limitate la mai puţin de 900 pe zi şi se bazează pe diverse produse laxative. La polul opus, cel mai bun program este cel care oferă o dietă echilibrată, de asemenea scăzută în calorii, dar care combină vitaminele şi antioxidanţii din fructe şi legume proaspete, cu fibre şi proteine din mâncarea solidă, gătită cât mai puţin.

În ce constau programele noastre de detoxifiere?

Iconic Health a conceput cu deosebită grijă 3 programe de detoxifiere Iconice (Basic DetoxAdvanced DetoxMaster Detox) menite să te ajute să te detoxifici într-un mod cât mai simplu, sigur şi în acelaşi timp eficient, fără a-ţi perturba în vreun fel activitatea cotidiană. Știm că eşti ocupat, că nu ai timp nici să îţi prepari singur sucurile, supele, salatele şi nici nu poţi pleca oricând vrei într-un Spa care să îţi asigure toate aceste facilităţi. Am combinat experienţa noastră în detoxifiere, cu cunoştinţele medicilor nutriţionişti şi am creat aceste programe ţinând cont că nevoile oamenilor sunt diferite şi, în aceeaşi măsură, oamenii sunt diferiţi. Ca urmare şi programele de detoxifiere trebuie să fie diferite. Programele Iconic Detox se adresează atât oamenilor care nu au mai încercat niciodată o detoxifiere sau oamenilor care au un stil de viaţă foarte solicitant, atât intelectual cât şi fizic (Basic Detox), oamenilor care au o oarecare experienţă în detoxifiere (Advanced Detox), precum şi celor super experimentaţi (Master Detox).

Diferenţa dintre cele 3 programe este aportul de alimente solide. Programul Basic Detox conţine 4 sucuri, o salată cu un supliment proteic la prânz (tofu sau quinoa) şi o supă seara, programul Advanced Detox conţine 4 sucuri, o salată la prânz şi o supă seara, iar Master Detox este un program exclusiv bazat pe lichide și conține 5 sucuri şi un lapte vegetal seara.

Pentru rezultate maxime, obținute într-un timp cât mai scurt, dar într-un mod sănătos, recomandăm ca detoxofierea să fie însoţită de terapii menite să faciliteze eliminarea toxinelor. Am stabilit o colaborare cu unul dintre cele mai cunoscute centre medicale Spa din Bucureşti – Delmar Medical Spa. Astfel clienţii noştri au posibilitatea să fie consiliaţi în probleme de nutriţie, hidrocolonoterapie, acupunctură şi masaje specifice de medici şi terapeuţi cu o înaltă pregătire profesională. Programul Fresh Start (click aici.) al colaboratorilor noștri, în cadrul căruia distribuim meniul Basic Detox, este un program complex ce cuprinde consiliere nutriţională (Dr. Cristina Mirică), hidrocolonoterapie (Dr. Cristina Mirică), acupunctură (Dr. Ciprian Popescu), drenaj limfatic, împachetare corporală Detox Green, Power Plate. Medicul nutriţionist evaluează situaţia clinică a fiecărui client în parte, urmăreşte evoluţia programului de detoxifiere, iar în final recomandă dieta post detox.

Care sunt terapiile holistice recomandate în timpul detoxifierii?

Hidrocolonoterapia este o parte foarte importantă în cadrul acestui program. Sucurile, în special cele alcaline stimulează eliberarea organismului de toxine pe care în mod evident le dorim a fi eliminate. Însă dacă principalul canal de eliminare a toxinelor nu este permeabil, eliminarea toxinelor nu se produce şi acestea vor fi reabsorbite în circulaţia sangvină, apărând autointoxicarea organismului.

Simptomele autointoxicării sunt cunoscute celor care au încercat o detoxifiere fără a apela la hidrocolonoterapie: dureri de cap, stare de greaţă, vărsături, erupţii pe piele, etc. Ca urmare, hidrocolonoterapia este un instrument indispensabil în orice program de detoxifiere, fiind principalul mijloc de eliminare a toxinelor din organism.

Acupunctura are un rol important în detoxifierea organismului, acţionând prin echilibrarea energetică, crearea câmpurilor electro-magnetice şi eliberarea de serotonină şi endorfina (rol biochimic). Drenajul limfatic este un complex de tehnici manuale, care ajută la eliminarea lichidelor în exces pe care limfa le adună şi purifică, odată cu traversarea ganglionilor, înainte de a intra în circuitul sanguin.